10
Τα πιο δημοφιλή σέρουμ για βλεφαρίδες
2024

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΟΥΜ ΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Μπορεί να καλλυντικά ομορφιάς να μην έχουν καμία παρενέργεια; Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα εξετάζοντας τα σέρουμ για βλεφαρίδες.

ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΟΥΜ ΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Το σπουδαίο χαρακτηριστικό των περισσότερων σέρουμ βλεφαρίδων είναι το γεγονός ότι περιέχουν φυσικά συστατικά. Τα εκχυλίσματα φυτών βελτιώνουν την συνολική κατάσταση των βλεφαρίδων και θρέφουν τους θύλακες χωρίς να προκαλούν βλάβη στην ευαίσθητη περιοχή του δέρματος των ματιών. Ο κατάλογος με τα συστατικά που εμπεριέχει το κάθε σέρουμ εξαρτάται από τον στόχο που θέλει να επιτύχει.

Τα περισσότερα σέρουμ που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που φορούν φακούς επαφής, και από εκείνους που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Τα γρήγορα αποτελέσματα και η αποτελεσματικότητα τους είναι είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα των σέρουμ για βλεφαρίδες σε αντίθεση με τη χρήση π.χ. ελαίων. Ορισμένες παρασκευάστριες εταιρείες εγγυώνται ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από μόλις δύο εβδομάδες συστηματικής χρήση. Κατά τον πρώτο μήνα οι βλεφαρίδες θρέφονται και ενυδατώνονται. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θεραπείας μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε ότι οι βλεφαρίδες γίνονται πιο μακριές και πυκνές.

Η εφαρμογή των σέρουμ βλεφαρίδων δεν πρέπει να προκαλεί προβλήματα. Τα περισσότερα από τα προϊόντα για βλεφαρίδες έχουν υγρή σύσταση και πρέπει να εφαρμόζονται στην γραμμή των βλεφαρίδων με τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού, μυτερό πινέλου. Άλλα σέρουμ συνοδεύονται από ένα βουρτσάκι που μοιάζει με μάσκαρα και με το οποίο πρέπει να περνάτε τις βλεφαρίδες από την βάση μέχρι τις άκρες τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΕΡΟΥΜ ΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ;

Παρά το γεγονός ότι τα σέρουμ για βλεφαρίδες είναι πλούσια σε φυσικά συστατικά, υπάρχει ο κίνδυνος να σας προκαλέσουν ερεθισμούς. Το πιο κοινό πρόβλημα είναι οι δερματικές αλλεργίες. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Αν αναπτύξουμε κάποια αλλεργική αντίδραση στον καρπό μας αυτό σίγουρα δεν θα είναι τόσο επώδυνο όσο εάν παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο στα μάτια μας. Για να αποφύγουμε αυτές τις παρενέργειες καλό είναι να δοκιμάζουμε μία σταγόνα σέρουμ στο πίσω μέρος του καρπού μας. Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε κοκκινίλα ή φαγούρα, γνωρίζουμε ότι δεν αξίζει να το χρησιμοποιήσουμε καθώς είναι σίγουρο ότι το δέρμα των ματιών μας θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο ή χειρότερα.